středa 20. února 2013

TWIN - první korálková DVOJČATA

Preciosa TWIN, který Preciosa Ornela představila v roce 2011, byl první z korálků, co mne opravdu chyt za srdce - je to už déle, ale dodnes na něj nedám dopustit.

Základní informace najdete na našem info serveru, přidám ale aspoň nepostradatelné.

Jedná se o první dvoudírkovou rokajlovou perličku na trhu s rozměry 2,5 × 5 mm.  Díky dvěma otvorům nabízí mnohem více kreativnosti a možností využití.


Co jí můžeme dnes s ohlédnutím zpátky vytknout, je jistá nepravidelost. Co bychom ale chtěli od rokajlu? Jistá nejednotnost je daná technologií výroby - u rokajlu toho o moc víc udělat nejde. Do dnešního dne se vyrojila díky její úspěšnosti spousta dvoudírek, které jsou pravidelnější. TWIN byl ale první a proto zůstane miláčkem - vlastně i tou nepravidelností je jistým způsobem jedinečný :-)



A že těch barev nemáme málo...

Nadšení bylo opravdu velké... Na začátku byla k dispozici jen černá a čirá, na barvy jsme si museli počkat. První experimenty, to bylo opravdu seznamování a "ošahávání"...


První dva vzorečky jsou pouze testy, "co to dovede", z toho posledního je už docela solidní náramek. Kromě TWINů obsahuje mačkané české dvoudírkové čtverečky a rokajl velikosti 11.



Velmi jednoduchý je také kroužek s okrajem z twinů (TWIN, kovový kroužek, rokajl velikosti 8 a 11, řetízek, Swarowski srdíčko).



Více a složitějši příště - TWINO-bastlení nebyl konec (a není doposud). 
Když mne něco popadne, stojí to za to :-)

Pokud se chcete inspirovat a něco zkusit, můžete se podívat na některý z našich zdrojů:
* TWIN Pinterest (obsahuje návody i inspirace - shromážděné odkazy specifikuje jednotené značení - * návod free, *P návod placený (komerční), ostatní bez značek jsou inspirace.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...